Количка

0 артикула
Преглед и тест
Вижте всички статии

Боти тип ''Челси"

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 Можете ли да си представите англичанин без боти тип „ Челси”? Това е все едно да видите италианец без лоуфъри.

 Историята на този тип обувки започва още през далечната 1837г., когато са се появили като боти, предназначени за езда на коне. Характерното за тях била липсата на връзки за връзване, които мъчели девойките по онова време. Обущарят Джозеф Спаркс-Хол разбрал, че неговата задача е да улесни обуването и събуването на ботите, като замени връзките с нещо еластично, което да прикрепи в горната част на изделието /ластикът все още не бил изобретен/.

 Във времето ''Челси'' са имали различни наименования. Използвали са се от кавалерията…, а в средата на миналия век преминават триумфално и заслужено от военния към модния подиум и получават възход не къде да е, а в самия център на Лондон.

 Този атрактивен модел най-успешно се съчетава с панталон или дънки, които да са леко по-къси, за да е видим ластикът в горната част на ботата. Връхната дреха може да е вълнено сако или пуловер. Отличен сет се получава и с къса или до коляното пола, комбинирана с дълго палто.

 Материалът, който е подходящ за този вид боти е кожа, лак, велур или комбинация от тях. Хастарът може да е естествена кожа, тънък текстил или топъл кожух. Ботите може да са семпли, без декорация, а може и да са украсени с перли, капси, метални елементи по борда на подметката и други.

 Не пропускайте да попълните гардероба си с едни практични и леки велурени боти в наситено рижаво-кафяво или бордо, например. Толкова много отиват тези цветове на боти тип „Челси”, а също и на есента…

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

 

NikoLiani е бързоразвиваща се

българска марка, която предлага

ексклузивни обувки от

най-висококачествени италиански

материали, направени с

внимание към всеки един детайл. 

Facebook