Количка

0 артикула
Преглед и тест
Вижте всички статии

Различните видове пролетни обувки

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 Много от актуалните ниски обувки са ни познати от преди, но напоследък дизайнерите наложиха различни термини на съответните модели, които често объркват купувачите – балерини, хефнърки, мокасини, лоуфъри... Затова предлагаме кратка информация за приликите и разликите между модерните ниски обувки.

Балерини

 Наричани са още балеринки или пантофки. Тези обувки са заоблени отпред, със съвсем ниска или равна подметка, с дълбоко изрязана горна част. Разбира се, че има и модели със заострен връх, съобразно с тенденциите за сезона. По принцип балерините са със затворени пръсти, но напоследък се срещат и модели, които са отворени отпред. Пантофките често се предлагат с панделка или друг декоративен елемент за акцент. Това придава кокетност, женственост и завършеност на модела.

 

Хефнърки

 Хефнърките са наречени така в чест на Хю Хефнър, тъй като са негов любим аксесоар. Тези обувки спадат към групата на „новаторите“ и често ги бъркат с пантофките. Разликата е, че хефнърките не са изрязани в горната част, а има врязано навътре езиче. Има модели, при които обувката може да бъде повдигната и на едва забележимо токче. Това ги доближава към старовремските благороднически обувки от Средновековието. Има голямо разнообразие от ефектни и стилни модели - с камъчета, пайети и бродерии.

 

Мокасини

 Мокасините са класически модел обувки, познат от много време. По традиция трябва да се изработват от естествена кожа. Те имат гъвкава подметка и шевът на отделните парчета обикновено е външен. Много често мокасините се декорират с бродерии или ресни в предната си част.

 

Лоуфъри

 Спорен е въпросът относно това, както точно представляват лоуфърите. Едни ги оприличават на хефнърките, докато други виждат в тях по-изчистен вариант на мокасините. Факт е обаче, че този модел е лесен за обуване и удобен за носене. Те се доближават много до спортният тип обувки, защото за направата им се използват дебели подметки, характерни за кецовете и платненките. Също така за тях е характерно свободното обуване без цип и връзки. В повечето случаи се пришиват ластици - за удобство. Има модели с животински елементи като ушички или муцунки на заек, котка или лисица, с пух или атрактивна щампа. Има и атрактивни модели, които са декорирани с капси, пайети и камъчета. Също така се предлагат и изчистени, стилни варианти. Този вид обувки е продиктуван от скоро появилият се интерес към по-комфортни и едновременно с това атрактивни обувки, подходящи за забързаното ежедневие. Лоуфърите са особено популярни сред младото поколение. 

 

Оксфордки

 Те имат малко по-мъжко излъчване, но въпреки това успешно подхождат на нежната природа на жената. Оксфордките са перфектни за дъждовните пролетни дни. Представляват обувка на ниска подметка, в някои случаи със съвсем малък правоъгълен ток, с връзки или сатенени панделки отпред. Моделът е затворен до глезена. Може да се комбинират както с по-строга визия, така и с женствени рокли.

 

 

 Многообразието от модели пролетни обувки е голямо. Който и модел да избере клиентът, комфортът при всички видове обувки е поставен на първо място. Някои от тях може да се носят и през прохладните летни дни и вечери.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

 

NikoLiani е бързоразвиваща се

българска марка, която предлага

ексклузивни обувки от

най-висококачествени италиански

материали, направени с

внимание към всеки един детайл. 

Facebook