Количка

0 артикула
Преглед и тест
Вижте всички статии

Легендата за обувките Броги - Brogues shoes

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 Обувките броги произлизат от традиционните ирландски и шотландски селски обувки. Това са прилепнали обувки с перфо декорация. Първоначанално тези дупки са служели за допълнителна вентилация на краката и бързо изсъхване на обувките. Преминавайки през блатата, фермерите намокряли обувките си. Пробиването им с шило, улеснявало изтичането на събралата се в тях вода и така те изсъхвали по-бързо. С времето необходимостта от вентилация изчезва и остава само декоративната функция на перфорацията.

 В началото броги са били изцяло мъжки тип обувки, но постепенно модните тенденции превръщат този тип обувки в неизменна част от гардероба и на жените. 

 В зависимост от разположението на перфорацията, която е и най-характерният отличителен белег на този вид обувки се различават следните видове броги: броги с перфорация само по шевоте, броги с перфорация по шевовете и в предната част или пълно броги, когато ситните отвори обхващат цялата лицева повърхност на обувката. Обикновено подметката при този вид обувки е тънка, а токът широк и квадратен. Днес съвременните дизайнери експериментират и с други видове подметки – платформа, по-дебела подметка, дори и ток.

 Характерна за брогитата е лекотата и удобството. Тези обувки много добре се съчетават с всякакви стилове на облекло: костюм, деним, пола, къси панталонки, рокля. Чудесно се комбинират с шлифер, есенно палто и аксесоари като малко бизнес куфарче и чадър. Могат да се носят с чорапи в различни цветове, както и на бос крак през по-топлите сезони. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

 

NikoLiani е бързоразвиваща се

българска марка, която предлага

ексклузивни обувки от

най-висококачествени италиански

материали, направени с

внимание към всеки един детайл. 

Facebook